VERA DE COCK

Als kind was ik blijkbaar al een rebel. Mooi in de pas lopen is nooit mijn grootste talent geweest.

Niet eenvoudig wanneer je in een katholiek, conservatief nest geboren wordt.

Iemand zei ooit: ik kon iets tegen je zeggen en dan zag ik je er het jouwe van denken...om daarna je eigen ding te doen.

Het nadenken is gebleven, mijn eigen ding doen ook.

Het heeft me geleerd voorbij uiterlijkheden te kijken. Rang en stand is niet bepalend, wel hoe iemand in het leven staat...

De huidige maatschappij is zó snel, verlangt zóveel van ons, van mij.
Zoals het bij mij past ben ik gaan nadenken én gaan voelen. Wat nu met dit gegeven en dit gevoel? Op welke manier kan ik anderen en mezelf ruimte geven? Een plaats waar mensen tot rust kunnen komen, zichzelf mogen zijn. Mét hun kantjes en rare hoeken. Waar ze zichzelf verder kunnen ontdekken.

Dat is één van de redenen waarom ik de praktijk gestart ben.

Jij bent welkom op deze plek!


Waarvoor kan je nu bij mij terecht?

Wil jij een andere weg op gaan? 
Zit je met jezelf in de knoop?
Krijg je ervaringen niet verteerd?
Heb je opvoedingsvragen?
Vraag je je af of dit het nu is?
Ervaar je veel stress?
Voel je je niet meer lekker op je werk?
Stel je jezelf de vraag wat je talenten zijn?
Of weet je wat je talenten zijn maar wil je er meer mee doen?

Kortom, wil je aan en met jezelf werken en wil je de verantwoordelijkheid voor je leven opnemen?

Dan help ik je graag. Als psychotherapeut,  loopbaanbegeleider en stress- & burn-outcoach is dat de ene keer voornamelijk via gesprek, de andere keer maken we meer gebruik van materiaal, de tuin, het atelier,... Afhankelijk van de noden en het doel gaan we samen op weg.

Als hartcoherentie-coach volg ik het 4-stappenplan dat je kan terug vinden onder 'ons aanbod'.


Geboren in 1969, moeder van twee volwassenen, Omie van een kleinzoon, auteur, pelgrim, graag spelend op mijn gitaar en vaak met het fototoestel op wandel.

Jaren werkte ik met bejaarden alvorens in januari 2003 de overstap te maken naar jongeren- en gezinsbegeleidster in een onthaal-, oriëntatie-, observatiecentrum binnen de bijzondere jeugdzorg. Midden 2011 werkte ik terug in de bejaardensektor, meer bepaald als diensthoofd animatie & ergotherapie en coördinator van de vrijwilligerswerking in een woonzorgcentrum.

Eind 2015 trok ik naar de weidsheid van West-Vlaanderen. Van daaruit maakte ik terug de overstap naar de bijzondere jeugdzorg waar ik als nachtopvoeder werk. Vanaf medio november 2018 kan je me ook vinden als therapeutisch medewerker voor de 60+ werking in centrum geestelijke gezondheid Largo te Veurne en Diksmuide.


Voor en na mijn opleiding tot Gegradueerde in de Orthopedagogie volgde ik verschillende opleidingen rond persoonlijke ontwikkeling. 
Onderstaande zijn een selectie ervan. 
- Zeggingskracht bij Jos Van Geel
- Jaaropleiding tantra & intimiteit
- Masterclass Levend verlies & Na een traumatisch verlies: van overleven naar levenslust' met Riet Fiddelaers-Jaspers

- Coachend beeldend begeleiden bij Balans
- Loopbaanbegeleiding bij YourCoach 
- Stress- & burn-outcoach bij YourCoach
- Hartcoherentie-coach bij Louis Van Nieuland
- Contactclown bij Zorg-Saam

Aan de Educatieve Academie te Berchem heb ik de 4-jarige therapeutenopleiding 'Interactionele Vormgeving' gevolgd en de jaaropleiding 'Begeleiden van verwerken van seksueel misbruik'.

Lid van de beroepsvereniging VVTIV en de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).