VERA DE COCKGeboren in 1969, moeder van twee volwassenen, Omie van twee kleinkinderen, auteur, pelgrim, graag spelend op mijn gitaar en vaak met het fototoestel op wandel. 

Als kind was ik al een rebel. Mooi in de pas lopen is nooit mijn grootste talent geweest. Niet eenvoudig wanneer je in een katholiek, conservatief nest geboren bent.
Ik hou van buiten de lijntjes kleuren en mezelf de vrijheid te geven mijn huis, tuin en leven in te richten naar wat goed/juist voelt voor mij.

Daarnaast vind ik het belangrijk om zorg te dragen voor mijn omgeving. Door zorg op te nemen voor de natuur, het teveel aan opbrengst in de moestuin uit te delen, door geregeld een bezoekje te brengen aan mensen met weinig contacten,...
Waarom zou ik wat ik teveel heb (tijd, liefde, groenten, aandacht, spullen,...) niet delen? 

Mijn garage is ingericht tot werkplek om te zagen, kloppen en boren. Het is fijn om met mijn handen bezig te zijn, met aardse dingen zoals hout. Het gaat me dan meestal niet om het resultaat, wel om het proces, het creëren van dingen. Ik ben geen kunstenaar en het heeft jaren geduurd eer ik mezelf de vrijheid kon geven het creatief stuk naar boven te laten komen, net omdat het geen 'wauw-effect' heeft in de letterlijke zin van het woord, wel in de zin van durf. Durven doen, ondanks de criticus in en buiten mezelf (wat zouden de mensen denken?)

Onlangs zei de timmerman tegen me: 'er is een prettig hoekje af aan jou'. Hij had me geen groter compliment kunnen geven!

Mijn loopbaan is voornamelijk gevuld met ervaring in de bijzondere jeugdzorg en de bejaardensector. Dit in verschillende functies (jongeren- en gezinsbegeleidster, diensthoofd animatie & ergotherapie en coördinator van de vrijwilligerswerking, orthopedagoog, psychotherapeut CGG 60+). 


Voor en na mijn opleiding tot Gegradueerde in de Orthopedagogie volgde ik verschillende opleidingen rond persoonlijke ontwikkeling. 
Onderstaande zijn een selectie ervan. 
- Zeggingskracht bij Jos Van Geel
- Jaaropleiding tantra & intimiteit
- Masterclass Levend verlies & na een traumatisch verlies: van overleven naar levenslust' met Riet Fiddelaers-Jaspers
- Coachend beeldend begeleiden bij Balans
- Loopbaanbegeleiding bij YourCoach 
- Stress- & burn-outcoach bij YourCoach
- Hartcoherentie bij Louis Van Nieuland
- Contactclown bij Zorg-Saam

Aan de Educatieve Academie te Berchem heb ik de 4-jarige therapeutenopleiding 'Interactionele Vormgeving' gevolgd en de jaaropleidingen 'Begeleiden van verwerken van seksueel misbruik' en 'Werken met familieopstellingen'


Lid van de beroepsvereniging VVTIV en de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).