ARCHIEF

Dementie

Dinsdag 13 juni 2017

Wat is dementie? Wat gebeurt er in de hersenen? Hoe gaan we er, als omgeving, mee om?

Ime Vermeulen is psychiatrisch verpleegkundige en referentiepersoon dementie, werkzaam op een psycho-geriatrische dienst.

Emotionele wondzorg

Dinsdag 9 mei 2017

Iedereen loopt in zijn leven wel eens figuurlijk met zijn hoofd tegen de muur waardoor we kneuzingen oplopen.
Maar wat doe je met de ongehealde wonden door vb een onverwerkte rouw?
Hoe herken je het?
Hoe kan de zal de wonde bereiken?
Cynthia Vandelannoote is verpleegkundige, Reiki-master en verdiept zich al jaren in persoonlijke ontwikkeling op verschillende vlakken.

Tarot

Zaterdag 29 april & zondag 30 april 2017 van 14u tot 17u en zon van 10u tot 13u - 100 euro

Fran Tielemans

https://www.maitreya.be/kalender.html 

We maken bruisballen en fymo juweeltjes

5 april 2017

speciaal voor kids die een origineel moederdaggeschenk willen maken

Bereiden van EHBO zalf en een huidbalsem

1 april 2017

We maken een zalf die voor heel veel aangewend kan worden, snijwondjes, schrammen, verstuikingen, butsen en builen ,.... Kortom een EHBO zalfje

Daarnaast maken we ook een huidbalsem , verzorgend en genezend, op basis van bloemen.

Etherische olies in uw huisapotheek deel 1

8 maart 2017

Etherische olies in uw huisapotheek deel 2

29 maart 2017

Etherische olies, planten olies zijn heel krachtig middelen om uw gezondheid te bewaren en/ook ziektes te behandelen. Wij bespreken 10 olies die ook u in uw medicijnkastje zou moeten zitten hebben.

Burn-out: Hoe raak ik weer fit (in mijn hoofd)?

Dinsdag 14 maart 2017Burn-out. De meeste weten wel wat het is en/of hoe het voelt.
Maar wat dan? Hoe geraak je weer fit? Fysiek én mentaal.
Marijke De Meuleneire, loopbaancoach, bewegingstherapeut én ervaringsdeskundige neemt ons mee op de weg naar herstel.

Infusies en siropen

8 maart 2017

Infusies en siropen worden veelvuldig aangewend om kruiden te verwerken. We ontdekken de tips en weetjes voor goede infusies, en maken ook een aantal siropen.


Tincturen en maceraten

25 februari 2017

Veel gebruikte manieren om bereidingen met kruiden te maken zijn op basis van tincturen en maceraten. In deze workshop leer ik u de basisprincipes voor het maken van tincturen en maceraten. We maken ook enkele basistincturen en maceraten die we gaan gebruiken in komende workshops.

Maceratie (Latijn macerāre: zacht maken, weken) is een zuiver fysisch proces waarbij een lichaam of voorwerp enige tijd wordt blootgesteld aan de inwerking van een vloeistof zoals water, olie of alcohol. Die vloeistof dient als oplosmiddel voor bepaalde bestanddelen hiervan. De vloeistof die de oplosbare stoffen heeft opgenomen, wordt maceraat genoemd. In tegenstelling tot wat gebeurt bij oplossing, blijven er onoplosbare delen over, zodat de oorspronkelijke vorm en structuur van het gemacereerde voorwerp grotendeels behouden blijft. In tegenstelling tot bij extractie, wordt bij maceratie geen warmte toegevoegd. Het wordt daarom ook wel 'koude extractie' genoemd.

Kennismaken met Thee

Zaterdag 18 februari 2017

Witte - groene - matcha - zwarte - honeybush- rooibosthee .........

Wat zijn ze , welke zijn hun eigenschappen, waarvoor worden ze aangewend, hoe klaarmaken, hoe gebruiken. In deze workshop bespreken we enkele thees en gaan we ze ook proeven.   

De invloed van de darmwerking op onze gezondheid

Dinsdag 14 februari 2017

Spijsvertering en stoelgang zijn de eerste woorden die bij ons opkomen als we van 'darmen' spreken. Maar onze darmen zijn en doen veel meer, Ze zijn ook een belangrijk deel van ons immuunsysteem, ze zijn ons energiefabriekje, en veel meer....

Hoe neem ik mijn leven in handen?

Dinsdag 10 januari 2017

De meeste mensen leven hun leven zoals het zich aandient.

Ze staan op, maken zich klaar om te gaan werken, brengen kinderen rond naar opvang, school, sport, academie, gaan zelf sporten, boodschappen doen, maken eten klaar, ruimen af, doen de was en plas, nog wat avondles, tv of facebook en gaan slapen.Ze hebben kleine en grote zorgen, kleine en grote conflicten, kleine en grote geluksmomenten, maar eigenlijk 'ondergaan' de meeste mensen hun leven.Ze worden geleefd door werk, opvoeding, media, verplichtingen, groepsdruk, verwachtingen, ...De meeste mensen staan er niet eens bij stil.Toch heb je altijd een vrije keuze. Wat wil je eigenlijk echt?Als je het stil maakt en luistert naar je stille stem, dan kom je te weten wat je wil. Liefde, geluk, vreugde, vervulling, gratie, vrijheid, ...Je hoeft er alleen maar voor te kiezen. En dan begint je leven pas 'echt'.Je komt in de stroom van jouw leven, leert jouw plaats erin kennen.Zo begin je je leven in handen te nemen...