Familieopstellingen

Heb je altijd al meer willen weten over jouw familiesysteem en jouw plek hierin?
Iedereen wordt beïnvloed door het systeem waarvan hi/zij deel uitmaakt.

Familieopstellingen kunnen een verhelderende kijk geven op jouw gedrag, op onbewuste patronen en op de plek die je inneemt binnen relaties.
Je kan deelnemen aan een familieopstelling als representant of als opsteller.

Als opsteller kom je met een specifieke vraag rond jouw eigen persoon (dus niet iemand anders) of jouw familiesysteem. Je kan je aanvraag sturen via mail waarna je gevraagd wordt een aanvraagformulier in te dienen

Als representant ben je aanwezig tijdens de opstellingen van iemand anders en zal jou mogelijks gevraagd worden een bepaald persoon te vertegenwoordigen of representeren. Hier is geen kennis of ervaring voor nodig. Ook in je rol als representant kunnen opstellingen erg herkenbaar zijn en je veel bijbrengen over je eigen systeem.  


Bert Hellinger is psycholoog en de grondlegger van familieopstellingen. Het uitgangspunt van deze methode is dat veel problemen met jezelf terug te voeren zijn naar je ouders en voorouders. Als er een verstrikking of conflict in de familie ontstaan is kan dit generaties ver doorwerken en verschillende problemen met zich mee brengen. Bert Hellinger heeft een systeem ontworpen waar binding, ordening, balans en liefde deel van uitmaken. Ieder lid maakt deel uit van de familie en het bestaansrecht om erbij te horen omdat we allen deel zijn van het familiesysteem.

Methode

Via een kort gesprek wordt het thema van de cliënt met de therapeut besproken. Door begeleiding van de therapeut mag de cliënt via de groepsleden zijn familie en zichzelf uitkiezen om een bepaald familielid te vertegenwoordigen. Men noemt dit representanten. Intuïtief plaats de cliënt de representanten één voor één op een plaats in de ruimte die voor hen juist aanvoelt. Als de cliënt een beeld heeft opgesteld ontstaat een ruimtelijk beeld van zijn familie. De cliënt neemt terug plaats in de groep en observeert zijn familiesysteem. De representanten komen in contact met het wetende veld. Ze krijgen toegang in het wetende veld waardoor de informatie van de familie naar de oppervlakte komt. De familieziel opent zich stap voor stap waardoor verstrikkingen aan de oppervlakte komen. De therapeut begeleidt de representanten door vraagstellingen over hun gewaarwordingen. Aan de hand van de informatie die naar boven komt begeleidt de therapeut stap voor stap naar herstel in het systeem van de familie.

Praktisch

Een opstelling duurt doorgaans 45 - 60 minuten. We behandelen 2 opstellingen per dag. 

Dag 1

Zaterdag 11 november op het Natuurdomein te Dranouter, van 14 tot 17u, 7 - 15 deelnemers


Inschrijven doe je via huis.evenwicht@telenet.be


Prijs: €35 representant, €70 opsteller

Je inschrijving is definitief na betaling