Nieuw jaar

23-01-2017

Het nieuwe jaar. Droom, voel, proef, luister, ruik en durf te zeggen wat voor jou past en wat niet. Zorg voor voldoende energiegevers en zet zoveel mogelijk energievreters aan de deur. Ontmoet mensen die passen in je levensvisie, ze maken je rijker!


In Huis Evenwicht zitten we niet stil. Onze kalender voor dit werkjaar is helemaal af (zie 'agenda' op de website of 'evenementen' op onze fb-pagina), er staan zelfs al activiteiten gepland voor het nieuwe werkjaar.

In het Huis staat tegenwoordig een ruilbedje. Wie ons interieur al heeft gezien, heeft gemerkt dat we houden van 'oud' en 'hout'.

Op de zolder van mijn voormalige woning vond ik een oud babybedje dat vroeger werd gebruikt, al is het mij toch nog een raadsel hoe dat in zijn werk ging. Het is ongeveer 70cm lang en 30cm diep. Veel mocht die baby volgens mij niet bewegen, anders lag hij er uit. Enkel aan de voorkant is het hout bewerkt, de achterkant is zonder versiering. Al die jaren heb ik het bewaard omdat het een kleine schat is.

Eenvoudig en toch speciaal. Na wat knutselwerk hebben we het in gebruik genomen om de ruilboeken in te plaatsen.

Heb je zin in een boek? Neem er gerust eentje mee. Om ervoor te zorgen dat ook anderen ervan kunnen genieten, vragen we om een boek in de plaats te zetten. Je mag ze ook altijd ter plaatse komen lezen!

Daarnaast hebben we ook een eigen bibliotheekkast. Onderwerpen zijn oa kruiden, gezondheid, relaties, reiki, natuurgeneeskunde enz.
Je kan deze ter plaatse lezen in ons atelier tijdens de openingsuren van de winkel (een tasje thee krijg je er zo bij) of meenemen naar huis. 
Wanneer je boeken meeneemt, vragen we €5 waarborg.


En onze voorraad hout is ook aangevuld zodat de open haard kan blijven branden, warmte verspreiden en gezelligheid kan voeden.

Op het einde van de zaagochtend vond mijn zaagmachine dat het genoeg geweest was en na een zucht ging hij in staking. Dan maar de boel opgekuist, in de camionette gestapt en... ter plaatse blijven steken. Gelukkig hebben we fijne buren die geholpen hebben om na veel duwen, trekken, andere auto erbij, weer duwen en trekken en oef, we kunnen weer verder rijden. Getuige van dit avontuur zijn de twee putten in de tuin. Nu nog op zoek naar vervanging van de zaagmachine en we kunnen weer verder bricoleren.